fbpx
0 items0,00

Brak produktów w koszyku.

Kategoria: z gospodarstwa

z gospodarstwa

Wyświetlanie wszystkich wyników: 2

  • Korzeń łopianu, łodygi i ogonki liściowe są jadalne (na surowo, również gotowane i pieczone). Można je też kisić, Irokezi suszyli korzenie łopianu i gromadzili na zimę. Jedli je po namoczeniu w wodzie. W Japonii, Chinach i na Jawie łopian uprawia się jako warzywo. W Wielkiej Brytanii z korzenia łopianu w połączeniu z korzeniem mniszka lekarskiego …

    łopian mniejszy nasionaRead More

    Dodaj do koszyka
  • Korzeń łopianu, łodygi i ogonki liściowe są jadalne (na surowo, również gotowane i pieczone). Można je też kisić, Irokezi suszyli korzenie łopianu i gromadzili na zimę. Jedli je po namoczeniu w wodzie. W Japonii, Chinach i na Jawie łopian uprawia się jako warzywo. W Wielkiej Brytanii z korzenia łopianu w połączeniu z korzeniem mniszka lekarskiego …

    łopian większy nasionaRead More

    Dodaj do koszyka